







International Conference on

"Integrating Novel Approaches for Non-Communicable Disease Target Exploration" INNOVATE-2024, March 7-9, 2024

In association with the Indian Pharmacological Society (IPS)

Conference Schedule

Venue: J.C. Chaudhry, NAB Auditorium

Day	Time	Title of the talk	Speaker/Venue
7th March	9:15 – 10:00 (45 min)	Registration	
	10.00 – 10.10 (10 min)	Inaugural Ceremony Saraswati Vandana	-
	10:10 – 10:15 (5 min)	Welcome Address	Prof. R. Mahesh
	10:15 – 10.20 (5 min)	About the Conference	Prof. R. Taliyan
	10:20 – 10:30 (10 min)	Address by Director, BITS Pilani	Prof. Sudhirkumar Barai
	10:30 – 10:35 (05 min)	Address by General Secretary, IPS	Prof. B. Kala Kumar
	10:35 – 10:55 (20 min)	Keynote Address by President, IPS	Dr. Shivprakash Rathnam
	10:55 – 11:00 (05 min)	Release of Abstract Book	-
	11:00 – 11:30 (30 min)	Group Photographs & High Tea	J.C. Chaudhry, NAB Auditorium
	Session I		
	11:30 – 12:10 (40 min)	Invited Talk 1 Title of Talk: Targeting Transient Receptor Potential (TRP) Channels for the Treatment of CNS Diseases: Current Perspective	Prof. Shyam S. Sharma Professor, NIPER Mohali
	12:10 – 12:50 (40 min)	Invited Talk 2 Title of Talk: Inhibition of ULK1/2 Kinases: A New Paradigm in Addressing Resistant Cancers.	Dr. Raj K Shirumalla Mission Director, National Biopharma Mission, BIRAC, New Delhi
	1:00 – 2:00 (60 min)	Lunch	Institute Cafeteria

	2:00 - 3:00	Poster Presentation	J.C. Chaudhry, NAB
	(60 min)		Auditorium
	Session II	,	
	3:00 – 3:40 (40 min)	Invited Talk 3 Title of Talk: Nanotechnology & Epigenetic Modulations: A New Roadmap in NAFLD Therapies	Prof. Kulbhushan Tikoo Professor, NIPER Mohali
	3:40 – 4:00 (20 min)	Tea Break	J.C. Chaudhry, NAB Auditorium
	4:00 – 4:40 (40 min)	Invited Talk 4 Title of Talk: Advancement in chronic kidney disease treatment: Latest updates and innovations (Online)	Dr. Shrikant Mulay, Director, Bioscience Renal AstraZeneca, Cambridge
	4:40 – 6:40 (120 min)	Oral Presentations	J.C. Chaudhry, NAB Auditorium
	8:00 PM	Dinner	VFAST Lawn
8th March	Session III		
	09:00 – 9:40 (40 min)	Invited Talk 5 Title of Talk: Cannabinoid Receptor-Mediated Signaling and Plasticity in Central Olfactory Neurons (Online)	Dr. Thomas Heinbockel Professor, Department of Anatomy, Howard University, College of Medicine, Washington, USA
	9:40 – 10:20 (40 min)	Invited Talk 6 Title of Talk: ACE2 in Cardiopulmonary Diseases: Unraveling Insights and Therapeutic Implications (Online)	Prof. Vinayak Shenoy Associate Professor School of Medicine TAMU, USA
	10:20 – 10:40 (40 min)	Invited Talk 7 Title of Talk: Frontiers in Obesity Management: The Evolving Story of NuSH Therapeutics	Dr. Ganesh Sangle Senior Director & Head - Kashiv BioSciences LLC
	10:40 – 11:00 (20 min)	Tea Break	J.C. Chaudhry, NAB Auditorium
		Session IV	
	11:20- 12:00 (40 min)	Invited Talk 8 Title of Talk: Monoisoamyl DMSA, a new drug for chronic arsenic poisoning - Journey from lab to bedside	Prof. S.J.S. Flora Associate Director, Division of Pharmacology and Regulatory Toxicology, Defense Research and Development Establishment, Gwalior M.P

	12:00 – 12:40 (40 min)	Invited Talk 9 Title of Talk: Pharmacological cold mimicking for obesity prevention and therapeutics	Dr. Mahendra Bishnoi Scientist E, National Agri-Food Biotechnology Institute, SAS Nagar, Punjab		
	1:00 – 2:00 (60 min)	Lunch	Institute Cafeteria		
	2:00 – 3:00 (60 min)	Poster Presentation	J.C. Chaudhry, NAB Auditorium		
	Session V				
	3:00 – 3:40 (40 min)	Invited Talk 10 Title of Talk: Preclinical randomized controlled trials to make more reliable predictions on the outcome of human RCTs (Online)	Prof. Hans-Joachim Anders Professor, Department of Medicine IV, Division of Nephrology, Hospital of LMU Munich, Germany		
	3:40 – 4:00 (20 min)	Tea Break	J.C. Chaudhry, NAB Auditorium		
	4:00 – 4:40 (40 min)	Invited Talk 11 Title of Talk: Means and measures to improve treatment efficacy in pancreatic cancer (Online)	Dr. Ujjwal Mukund Mahajan Group Leader Ludwig Maximilians Universität München		
	4:40 – 5:10 (40 min)	Invited Talk 12 Title of Talk: Emerging paradigms of protease signaling in diabetic kidney disease (Online)	Dr. Thati, Madhusudhan, Scientist, Center for Thrombosis and Hemostasis, Heidelberg University, Mainz, Germany		
	5:10 – 6:45 (95 min)	Oral Presentations -I	J.C. Chaudhry, NAB Auditorium		
		Oral Presentations-II	NAB Room No.6109		
oth 7.5	8:00 PM	Dinner	VFAST Lawn		
9 th March	Session VI	V 1 m 11 12	D. M 4. C		
	09:00 – 9:40 (40 min)	Invited Talk 13 Title of Talk: Development of Novel Anticancer Therapy by targeting DNA Damage Response (DDR) and DNA Repair Pathways. (Online)	Dr. Navnath S. Gavande Assistant Professor, Wayne State University, MI, USA		
	9:40 – 10:10 (40 min)	Invited Talk 14 Title of Talk: Novel paradigms in the treatment of neurodegenerative disorders: targeting disease progression in multiple sclerosis	Prof. Lakshmi P. Kotra, Professor, Leslie Dan Faculty of Pharmacy, University of Toronto		

10:10- 10:50 (40 min)	Invited Talk 15 Title of Talk: New Era of 4D Bioprinting and Skin Regenerative Technology for the Management of Diabetic Foot Ulcer	Dr. Almesh Kadakol Therapy Lead, MedTech, Alkem Laboratories, Mumbai
10:50 – 11:10 (20 min)	Tea- Break	J.C. Chaudhry, NAB Auditorium
	Session VII	
11:10 – 11:50 (40 min)	Invited Talk 16 Title of Talk: Mitochondrial Health and Mitochondrial Biogenesis in Experimental Neuropathy	Dr. Ashutosh Kumar NIPER Mohali
11:50 – 12:30 (40 min)	Invited Talk 17 Title of Talk: Drug discovery as an outcome of mechanistic understanding of protein aggregation linked to amyloid like diseases	Dr. Ashwani Kumar Thakur Professor Department of Biological Sciences and Bioengineering Indian Institute of Technology Kanpur
12.30 to 1:10 (40 min)	Invited Talk 18 Title of Talk: Next-generation chimeric antigen receptor (CAR)T cells for cancer treatment	Dr. Shivaprakash Ramalingam Principal Scientist & Associate Professor at CSIR-Institute of Genomics and Integrative Biology, Delhi, India
1:10 to 1:30 (20 min)	Valedictory Function Certificate and Prize Distribution	J.C. Chaudhry, NAB Auditorium
1:30	Lunch and Departure	Institute Cafeteria